fredag den 15. januar 2016

115. Thailand. Frugten - især

At spise i Thailand er simpelthen super. Og ikke mindst frugten - namme-namme-nam! Fås overalt, tit skåret i mundrette hapser, appetitligt nedkølet og serveret i foliepose med træpind til at spise med. F.ex. jordbær serveres med en lille pose sukker blandet med salt og chili-flager - overraskende delikat!

Baby-ananas, søde og totalt lækre. Gæt, hvem der konstant svier lidt omkring munden.., 

Baby-bananer, fastere og sødere end de sædvanlige. 

Kaki-frugter, hele eller i bidder. 

Jackfruit, ligner Durian udenpå, men stinker ikke! Meget lækre!

Guavaer - syrlige og sprøde. Bedst med sukker- salt- chili. 

Mango- og dragefrugter. Mango serveres grønne som salat, modne meget ofte med Sticky Rice - klistrede, søde ris. Uhm.  

Logan-frugter. En næsten gennemsigtig, syrlig-sød frugt med stor kerne, der ikke skal spises. 

De meget pyntelige tamarind-frugter smager lidt tørt, bønneagtigt. Det er dem, der som tørrede bælge grangiveligt ligner hunde-høm-høm' er. Men altså, OK smag.  

- og alle de andre. You name it - det fås! Også lækre friskpressede juicer overalt, granatæble, guava, mandarin etc. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar